Ombouwservices Centraal

Situaties waarin het zinvol is de noodverlichting centraal, groeps-, of armatuur bewaakt in te richten:

  • De armaturen hangen op hoog niveau
  • De autonomie dient meer dan 1, 2 of 3 uur te bedragen
  • De armaturen hangen in een ruimte waar het > -10 graden is
  • De armaturen hangen in een ruimte waar de temperatuur hoog oploopt
  • De armaturen hangen in een ruimte waar 24 x 7 geproduceerd wordt
  • De armaturen een hoog opgenomen vermogen hebben
  • Het betreft een "groot", > 50 stuks, aantal armaturen die ook in nood moeten functioneren
  • De armaturen anderzijds slecht / moeilijk bereikbaar zijn voor onderhoudswerkzaamheden
  • De armaturen zijn i.v.m. beperkte afmetingen c.q. negatieve warmte huishouding niet geschikt om decentrale noodfunctie mee te geven.

 

CENTRALE NOODVERLICHTING: T.C.O. gunstig, duurzaam en goed beheersbaar

Het is zo dat batterijen van een decentrale oplossing elke 4 jaar preventief vervangen dienen te worden. Bij een 230V centrale oplossing dient dat om de 10 jaar te zijn, waarbij de investering in decentrale batterijen al snel een factor 2,5 tot 10 bedraagt t.o.v. een investering in 18 batterijen in het geval van een centrale oplossing.

Hierbij is de factor arbeid nog buiten beschouwing gelaten. U begrijpt dat de factor tijd voor het uitwisselen van b.v. 200 decentrale batterijen op willekeurige plekken in een pand significant hoger ligt dan 18 batterijen op 1 centrale locatie. Let wel, bij een decentrale oplossing dient u over een periode van 10 jaar dus 2,5 x deze 200 batterijen te vervangen tegenover 1 x 18 batterijen bij een centrale oplossing.    

Wenst u nader ge├»nformeerd te worden over de mogelijkheden van een centraal ingerichte noodverlichting oplossing waarin algemene LED of TL armaturen een dubbelfunctie dienen te krijgen, neem dan s.v.p. contact op en laat u positief verrassen van de vele mogelijkheden.

 

In veel gevallen INOTEC verzorgt snel, standaard binnen 5 werkdagen, kwalitatief en kosteneffectief ombouw van bestaande algemene verlichting naar schakelbare noodverlichting, zowel LED-, als TL verlichting.

Meten is weten!  

Voordat een "derden" algemene verlichting armatuur wordt voorziet van een adresmodule, en betreffende armatuur is niet eerder succesvol door ons voorzien van een adresmodule, worden de verschillende noodzakelijke testen uitgevoerd.

Indien deze testen positief zijn, voegen wij zoals gewenst de adresmodule toe. Indien dat niet het geval is, wordt een alternatief geboden of volgt een negatief advies.  

Print this page