INOTEC Decentrale-Centrale noodverlichting voor grootste Bioscoop van Nederland

Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Op het Jaarbeursterrein in Utrecht is het grootste Bioscoopcomplex van Nederland gebouwd.

De Belgische Bioscoopuitbater Kinepolis beschikt over een Megabioscoop tegen de Jaarbeurs Utrecht aan met de nieuwste technieken, meer comfort en betere beeldkwaliteit. Er is plek voor kaskrakers, maar ook voor artistieke films. De Bioscoop biedt 14 zalen, variërend van 32 tot ruim 750 personen en in totaal geschikt voor ca. 3.300 zitplaatsen.

Lees meer.....

ETOP 'INNOVATOR' 2015 status voor INOTEC Dynamische Vluchtrouteaanduiding oplossing

ETOP INNOVATOR status voor INOTEC Noodverlichting

De jury van de ETOP Innovation Awards heeft de Dynamische Vluchtrouteaanduiding Oplossing van INOTEC bekroond tot ETOP ‘INNOVATOR’ 2015.

Lees meer over D.E.R......

NEA bewakingsoplossing van INOTEC voor Metro Noord/Zuidlijn Amsterdam

Station Buikslotermeerplein, Metro NoordZuidLijn Amsterdam

De door Benthem Crouwel Architects ontworpen Metro NoordZuidlijn te Amsterdam is volgens planning in 2017 gereed. INOTEC levert hier een bescheiden bijdrage aan de brandveiligheid.

Lees meer.....

Nieuw DC Kuehne + Nagel Tiel met centrale noodverlichting verder T.C.O. gunstig

60.000 m2 Distributie Centrum K+N Tiel

Het door Architectenburo ir. C.J.J. Pepers ontworpen 60.000 m2 grote distributiecentrum van Kuehne + Nagel te Tiel opent volgens planning, fase 1 ca. 35.000 m2, in Q4 2014 haar deuren.

Lees meer.....

INOTEC NEA: Noodverlichtingsarmaturen achter een NSA en of UPS conform NEN 1010 / NEN-EN 50171 / NEN-EN 50172

NEA Controller

In bepaalde omgevingen wordt 'n NSA en of UPS toegepast als No-Brake installatie voor diverse bedrijfskritische installaties zoals o.a. ICT Systemen, Beveiligingsinstallaties, Ontruimingsinstallaties, Koelinstallaties en of het Gebouw Beheers Systeem.

NSA / UPS bedoeld voor centrale noodverlichting?

Indien deze NSA of UPS oplossing ook bedoeld is om de noodverlichting armaturen bij spanningsuitval te voeden, zonder het inrichten van complexe intelligentie / schakelingen / bewakingen, is deze vorm "van centrale noodverlichtingsinstallatie" defacto niet conform NEN 1010 / NEN-EN 50171.

Logboek conform NEN1010 / NEN-EN 50172? Lees meer.....

INOTube: Maak uw 6W en 8W TL (nood) verlichtingsarmaturen toekomstvast

INOTube

 

Met de nieuw ontwikkelde INOTube kunnen bestaande armaturen met 6W en 8W TL buisjes omgebouwd worden, 1 op 1 gebruikmakend van bestaande interne bekabeling, naar energiezuinige en duurzame LED gebaseerde armaturen.

 Lees meer.....

 

 

INOTEC BNS-MTB console en INOWeb biedt centrale uitlezing van decentrale noodverlichting

BNS-MTB

 

Het continu inspecteren, registreren en onderhouden van decentrale noodverlichting armaturen / installaties conform NEN-EN 50172 / NEN 1010 is in de praktijk een onnodig tijdrovend / arbeidintensief proces.

Met de INOTEC BNS-MTB console en INOWEB Software kunnen decentrale noodverlichtings-armaturen centraal worden getest en logboekgegevens gegenereerd zoals wordt voorgeschreven in NEN-EN 50172 / NEN 1010.

Lees meer.....

 

 

4.000m2 uitbreiding voor INOTEC GmbH

Door de toenemende vraag naar Inotec Centrale Noodverlichting oplossingen bouwt Inotec GmbH op dit moment aan 4.000m2 extra productie & kantoor faciliteiten.

 

 

 

NEN-EN-ISO 7010:2012 in Januari 2013 van kracht en verdwijnt NEN 6088

Pictogram conform NEN 6088
Pictogram conform NEN-EN 7010

EN ISO 7010 publiceerd op 10-09-2012

"The text of ISO 7010:2011 has been prepared by Technical Committee ISO/TC 145 “Graphical symbols” of the International Organization for Standardization (ISO) and has been taken over as EN ISO 7010:2012."

Voor het volledige artikel van de ISO/TC 145/SC 2 klik hier

Deze Europeese Standaard zal de status van een nationale standaard moeten worden gegeven, in Nederland d.m.v. een publicatie in de Staatscourant, op z'n laatst in Januari 2013. Bestaande conflicterende nationale standaarden zullen vóór februari 2013 moeten worden aangepast of worden teruggetrokken.

Echter: "Eerder is gecommuniceerd dat de herziene versies in januari 2013 als ontwerp gepubliceerd konden worden, dit blijkt helaas voor de normcommissie ‘Grafische symbolen’ niet haalbaar." aldus de NEN.    

Dat houdt dus in dat u er verstandig aan doet bij nieuwe noodverlichtingsprojecten de EN 7010 te adviseren c.q. te eisen

Voor het volledige artikel van de NEN klik hier

 

Succesvolle inbedrijfstelling ABERCROMBIE & FITCH AMSTERDAM

 

Aan de Leidsestraat in Amsterdam is een 'flagshipstore' van Abercrombie & Fitch geopend. Het populaire merk neemt het pand over van Metz & Co op de hoek van de Keizergracht en de Leidsestraat in Amsterdam. De officiële opening van de winkel was donderdag 13 december.

Inotec Noodverlichting verzorgde de inbedrijfstelling van de centrale LED noodverlichting oplossing gebaseerd op de CPS220/ 64 succesvol.

Abercrombie & Fitch een trendy Amerikaanse kledinglijn en verovert de Europese markt! Abercrombie & Fitch staat voor casual kleding, volledig gericht op de jonge fashionlover die een sportieve look wil combineren met een klasse-uitstraling.

NEN E-Veiligheid over Inotec

Inotec was de afgelopen week, 6 t/m 8 december, een van de opmerkelijke nieuwkomers tijdens de Elektro Vakbeurs in Hardenberg. Deze Duitse fabrikant en wereldwijd verkoper van noodverlichting en vluchtwegaanduiding wil nu ook in Nederland een bijdrage leveren aan de veiligheid binnen de gebouwde omgeving.

“Tijdens de vakbeurs Elektrotechniek 2011 zag je het afgelopen najaar in Utrecht vrijwel alleen decentraal gevoede installaties voor noodverlichting en vluchtwegaanduiding.” Dat is de constatering van Dic Ros van de nieuwe onderneming Inotec Nederland in Apeldoorn en Tim Posson van het Duitse moederbedrijf. 

Centrale noodverlichting systemen

Ook Inotec levert deze decentraal gevoede systemen, met een batterij in iedere afzonderlijke armatuur als noodstroomvoorziening. Maar deze Duitse producent richt zich zowel bij ontwikkeling als verkoop naar eigen zeggen vooral op zogeheten centrale installaties voor noodverlichting en vluchtwegaanduiding. Die worden bij spanningsuitval gevoed vanuit een centrale noodstroomvoorziening. En voor controle en beheer kunnen ze als integraal onderdeel van een modern digitaal gebouwbeheersysteem (GBS) worden geïnstalleerd.

 

Voor het volledige artikel ga naar http://www.e-veiligheid.nu/nieuws/noodverlichting-op-elektro-vakbeurs.html

Print this page