Bioscoop Gouda krijgt intelligent 24 volt centrale noodverlichting oplossing

Het door ir Bart Duvekot architecten BNA ontworpen Mega Bioscoop Gouda heeft een 24V centrale Noodverlichting oplossing.

De noodverlichtingsinstallatie is in zijn geheel gebaseerd op een 24 Volt centrale noodverlichting CLS24 oplossing van INOTEC. Door het toepassen van een online te beheren centrale noodverlichting oplossing, zijn ruim 170 decentrale batterijen overbodig gebleven en is deze innovatieve noodverlichtingsinstallatie goed beheersbaar en T.C.O. gunstig.

Door een toekomstvast en goed beheersbaar uitgedacht noodverlichting ontwerp, o.b.v. de CLS24 serie, is het gebruik van functiebehoudbekabeling beperkt tot maar enkele meters om te voldoen aan wet en regelgeving.

De vluchtwegverlichtingsarmaturen in de zalen worden uitgevoerd in kleur zwart, gelijk aan het plafond, zodat de aanwezigheid hiervan niet als storend worden ervaren.

De vluchtrouteaanduidingsarmaturen in de zalen zijn centraal dimbaar naar behoefte, zodat de aanwezigheid hiervan ook niet als storend worden ervaren. Bij stroomuitval lichten de pictogram armaturen 100% op.