Decentrale-Centrale Noodverlichting voor grootste Bioscoop van Nederland

Op het Jaarbeursterrein in Utrecht bestaat het grootste Bioscoopcomplex van Nederland.

De Belgische Bioscoopuitbater Kinepolis beschikt over een Megabioscoop tegen de Jaarbeurs Utrecht aan met de nieuwste technieken, meer comfort en betere beeldkwaliteit. Er is plek voor kaskrakers, maar ook voor artistieke films. De Bioscoop biedt 14 zalen, variĆ«rend van 32 tot ruim 750 personen en in totaal geschikt voor ca. 3.300 zitplaatsen. Een aantal zalen is ook inzetbaar voor events of congressen. Compleet met een Foodcourt op de begane grond voor gemeenschappelijk gebruik met de Jaarbeurs Utrecht. Daarnaast bevindt zich op de 2de etage een horeca ruimte. De Bioskoop is ontworpen door, Snelder Architecten uit Bussum.

Exploitant Kinepolis mikt op ruim 1 miljoen bezoekers per jaar en daarbij is een goed beheersbare noodverlichtingsinstallatie met een hoge beschikbaarheid van groot belang.

De noodverlichtingsinstallatie is in zijn geheel gebaseerd op een 24 Volt centrale noodverlichting CLS24 oplossing van INOTEC Noodverlichting.

Door het toepassen van deze decentrale-centrale intelligente noodverlichting oplossing, is het periodiek uitwisselen van ruim 500 losse batterijen overbodig gebleven en is deze innovatieve noodverlichtingsinstallatie veel minder arbeidsintensief te onderhouden en mede daarmee T.C.O. gunstig over de looptijd van een gebouwgeboden installatie.

Vragen over duurzame en kosteneffectieve Centrale Noodverlichting?

Neem gewoon even contact met ons op.

Het toepassen van functiebehoud (FB30 en of FB60) bekabeling is met deze decentrale-centrale noodverlichting oplossing beperkt tot enkele meters.

De vluchtwegverlichtingsarmaturen in de zalen worden uitgevoerd in de RAL kleur gelijk aan het plafond / wanden en de pictogram armaturen zijn samen met de algemene verlichting naar behoefte dimbaar, zodat de aanwezigheid hiervan niet als storend wordt ervaren. Bij stroomuitval en of activering brandmeldinstallatie lichten de pictogram armaturen 100% op conform wet en regelgeving.

INOTEC Noodverlichting heeft opdracht gekregen voor het ontwerpen, leveren en in bedrijf stellen van deze complete oplossing. Opdrachtgever heeft met de INOTEC oplossing bewust gekozen voor een duurzame, kosteneffectieve, toekomst vaste en goed beheersbare Noodverlichtingsoplossing.

Opdrachtgever is Kropman Installatietechniek B.V. dat opgericht is in 1934 en tot de top van de Nederlandse installatiebranche behoort. Met de disciplines werktuigbouw, elektrotechniek en gebouwautomatisering richt Kropman Installatietechniek B.V. zich op het ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwinstallaties voor de utiliteitssector, gezondheidszorg en industrie.