Renovatie van Concordia Theater Enschede mede op basis van INOTEC 24V centrale noodverlichting.

De nieuwe noodverlichtingsinstallatie bestaande uit ca. 90 armaturen, van het in 1902 gebouwde monumentale pand, is in zijn geheel gebaseerd op een CLS24 centrale noodverlichting oplossing van INOTEC. Door het toepassen van een online te beheren centrale noodverlichting oplossing, zijn maar enkele 12V batterijen noodzakelijk die één keer in de 5 jaar snel en eenvoudig preventief vervangen dienen te worden. Hiermee is wederom bewezen dat deze compacte en eenvoudig te implementeren 24V centrale noodverlichtingsinstallatie goed beheersbaar en significant T.C.O. gunstiger is dan een decentrale noodverlichting oplossing met deze omvang en type gebouwfunctie.

Door een toekomstvast en goed beheersbaar uitgedacht gebouwgebonden noodverlichting ontwerp, o.b.v. de CLS24 serie, is het gebruik van bekabeling in functiebehoud beperkt tot maar enkele meters om te voldoen aan wet en regelgeving.

De vluchtrouteaanduidingsarmaturen in de zalen zijn standaard centraal dimbaar naar behoefte en worden aangestuurd door het aanwezige algemene lichtregelsysteem, zodat de aanwezigheid van deze vluchtrouteaanduidingsarmaturen niet als storend zal worden ervaren tijdens voorstellingen. Bij stroomuitval lichten de pictogram armaturen 100% op conform wet en regelgeving.