INOTEC levert centrale noodverlichting voor 35.000 m2 DC Kuehne + Nagel Tiel

Het door Architectenburo ir. C.J.J. Pepers ontworpen 60.000 m2 grote distributiecentrum van Kuehne + Nagel te Tiel opent volgens planning, fase 1 ca. 35.000 m2, in Q4 2014 haar deuren. Kuehne + Nagel, dat ondersteunende logistieke diensten verricht voor tal van klanten, verhuist haar activiteiten vanuit Raamsdonksveer naar Tiel. Het logistieke bedrijf wil onder meer verhuizen, omdat er in Raamsdonksveer te weinig uitbreidingsmogelijkheden zijn. Ook kan in Tiel beter worden voldaan aan bepaalde eisen van klanten waaronder o.a. Cisco, HP en Albert Heijn.

Toekomstvaste verlichting
De binnenverlichting bestaat geheel uit Philips ledverlichting en het merendeel hiervan is gebaseerd op het nieuwe "Warehouse Concept" van Philips in combinatie met een DALI-lichtregelsysteem met het oog op duurzaamheid en kostenbesparingen op energieverbruik en onderhoud.

Ge├»ntegreerde noodverlichtingoplossing 
Voor fase 1 bestaat de noodverlichting is in zijn geheel uit een INOTEC centrale CPS220/64.0 noodverlichting oplossing dat ge├»ntegreerd is in (o.a. TTX LED Industry 4MX400, LUNA 3 LED (335 Watt), Coreline LED en LuxSpace LED armaturen) Philips ledverlichting waardoor deze een dubbelfunctie hebben gekregen naast de algemene verlichting. Door het toepassen van een centrale noodverlichting oplossing zijn honderden decentrale batterijen overbodig gebleven en is deze innovatieve noodverlichtingsinstallatie goed beheersbaar en TCO gunstig.

Afbeeldingen: Architectenburo ir. C.J.J. Pepers