INOTEC levert bijdrage aan 46.000 m2 BREEAM distributiecentrum Lidl te Heerenveen

12 juni 2013 

Het door FKG Architecten ontworpen distributiecentrum van supermarktketen Lidl opende vorige week haar deuren in Heerenveen. Lidl nam voor de nieuwbouw van circa 46 duizend vierkante meter een BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat in ontvangst. Het is de eerste keer in Nederland dat een distributiecentrum van deze omvang zo duurzaam gecertificeerd werd.

Duurzame toepassingen
De binnenverlichting bestaat geheel uit Philips ledverlichting in combinatie met een DALI-lichtregelsysteem in combinatie met Dynalite, aanwezigheidsdetectie en daglichtsensoren met het oog op duurzaamheid en kostenbesparingen op energieverbruik en onderhoud.

Ge├»ntegreerde noodverlichtingoplossing 
De noodverlichting is in zijn geheel gebaseerd op een INOTEC centrale noodverlichting oplossing (CPS220/64) dat ge├»ntegreerd is in (o.a. TTX LED Industry / Maxos LED, Pacific LED2, Coreline, PowerBalance en LuxSpace) Philips ledverlichting waardoor deze een dubbelfunctie hebben gekregen naast de algemene verlichting. Door het toepassen van een, online te beheren, centrale noodverlichting oplossing zijn honderden decentrale batterijen overbodig gebleven en is deze innovatieve noodverlichtingsinstallatie goed beheersbaar en TCO gunstig. 

Energieprestatieverbetering
Het distributiecentrum behaalt een energieprestatieverbetering van meer dan zeventig procent ten opzichte van het Nederlandse Bouwbesluit. Volgens Lidl is het distributiecentrum niet alleen het duurzaamste van Nederland maar behoort het pand ook tot de vijf procent meest duurzame gebouwen in Europa.

Vragen over duurzame en kosteneffectieve Centrale Noodverlichting?

Neem gewoon even contact met ons op.

Dutch Green Building Council Breeam Excellent Score