Centraal Batterijsysteem voor Rijn IJssel - ENKA Campus op voormalig Akzo Terrein Arnhem

Met gepaste trots heeft INOTEC in opdracht van BINX Smartility de Centrale Noodverlichting Installatie voor Rijn IJssel het project ENKA Campus C1 voor de techniek- en ICT-opleidingen te Arnhem mogen verzorgen. Op het voormalige Akzo terrein aan de Velperweg is een multifunctioneel gebouw voor leren, werken en ontmoeting ontstaan.

Het project bestaat uit een deel nieuwbouw, 6.800m2, en een deel renovatie, 3.700m2, van het huidige gebouw op het Akzo terrein. Het Velpercampus gebouw voorziet in de huisvesting van circa 3.000 studenten en ruim 400 stafleden en onderwijzend personeel. Het nieuwe gebouw is toekomstbestendig en voldoet aan de huidige normen.

In overleg heeft INOTEC het centrale batterijsysteem in zeer korte tijd voor het nieuwe Rijn IJssel project ENKA Campus te Arnhem ontworpen, geleverd en in bedrijf gesteld. Dit alles binnen afgesproken budget, afgesproken planning en zonder losse eindjes.

Het INOTEC CPS220 Centrale Noodverlichting systeem is in het gehele pand geïmplementeerd en voorziet in een volautomatische individuele bewaking van alle LED vluchtrouteaanduiding- en vluchtrouteverlichting armaturen waarbij tevens eenvoudig diverse algemene Dali lichtlijnarmaturen in het Atrium (o.a. geen batterijen op hoogte in het Atrium) door systeemintegratie een dubbelrol hebben gekregen.

Het systeem geeft per mail de status door tot op armatuur niveau. Bij correct jaarlijks onderhoud conform wet en regelgeving, hebben de batterijen een levensduurverwachting van 10 – 12 jaar conform NEN EN 50171 en kunnen kosteneffectief en eenvoudig in enkele uurtjes worden uitgewisseld zonder dat de eindgebruiker hier hinder van ondervindt. 

Ook Rijn IJssel ENKA Campus kiest daarmee voor een aantrekkelijk TCO gunstige Centraal Batterijsysteem van INOTEC Noodverlichting.

Projectvideo

Vragen over duurzame en kosteneffectieve Centrale Noodverlichting?

Neem gewoon even contact met ons op.