INOTEC behaald VCA* certificeering

We zijn trots te kunnen melden dat TÜV Rheinland het VCA* certificaat aan INOTEC heeft afgegeven. Ons intrinsieke karakter en werkethiek vormen de basis voor het behalen van dit certificaat en dit certificaat is hier een fysiek bewijs van. Deze certificering toont aan dat INOTEC haar verantwoordelijkheid in de keten neemt en een proactieve bijdrage levert aan het invoeren en onderhouden van VGM maatregelen.

Waar staat VCA voor?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om eenieder veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. VCA is veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat om moverende redenen verplicht gesteld.

Waar is VCA* certificatie voor bedoeld?

VCA* (1 ster) is vooral bedoeld voor bedrijven die als onderaannemer werken en VCA** (2 sterren) is vooral bedoeld voor bedrijven die als hoofdaannemer werken. 

VCA certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties. VCA certificatie wordt veel gevraagd in de volgende branches:

  • Werktuigbouwkunde
  • Elektrotechniek en procesbesturing
  • Bouwkunde
  • Civiele techniek
  • Overige technische diensten, zoals isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen, transport, inspectie, etc.

De ontwikkeling van het VCA certificatiesysteem werd in 1989 opgestart door de Landelijke Werkgroep Contractor Veiligheid en bestaat sinds 1994. Vertegenwoordigers van petrochemische bedrijven en aannemers wilden een systeem opzetten om aannemersorganisaties objectief te toetsen op hun veiligheidsbeleid en prestaties.

VCA wordt algemeen erkend als industriestandaard.

Het VCA systeem voldoet aan de eisen die in Europese normen zijn vastgelegd. Hierdoor wordt internationale toepassing en eventueel wederzijdse erkenning tussen de Europese landen vereenvoudigd.

Kijk voor meer informatie www.vca.nl