INOTEC voorziet nieuwe huisvesting RIVM van Centrale Noodverlichting

INOTEC Noodverlichting B.V. 

heeft opdracht gekregen voor het ontwerpen, leveren en inbedrijfstellen van de Centrale Noodverlichting voor het nieuwe Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). INOTEC zal ook een meerjarenonderhoudsplan voor 25 jaar opstellen waarmee de functionaliteit voor de hele looptijd gegarandeerd is.

Het gebouw, de nieuwe landmark aan de A27 en een baken voor De Uithof op het Utrecht Science Park (USP), bestaat uit diverse bouwdelen van o.a. een glazen toren van 18 verdiepingen met kantoren en laboratoria van in totaal circa 70.000 m² bruto vloeroppervlak, exclusief parkeerplekken.

Het CPS220 systeem wordt in alle bouwdelen geïmplementeerd en voorziet in een volautomatische bewaking van alle, ca. 3.400, individuele LED vluchtrouteaanduiding- en vluchtrouteverlichting armaturen. De centrale web-gebaseerde INOView applicatie bevat een dashboard met waarmee de status van het hele systeem wordt gemonitord.

MEET Strukton B.V. 

is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de exploitatie van het nieuwe gebouw als ook voor de facilitaire dienstverlening. Het integrale ontwerp voor het gebouw en 25 jaar exploitatie, PPS-constructie met een DBFMO-contract, is tot stand gekomen door samenwerking van diverse gerenommeerde bedrijven. Het ontwerp voor de nieuwbouw heeft de hoogste score behaald op het gebied van duurzaamheid (BREEAM niveau Outstanding).

Op https://www.wegtotdewetenschap.nl/ is nadere informatie omtrent het project te vinden.

Zie timelaps

Heeft u vragen over kosteneffectieve Centrale Noodverlichting? Neem contact op.