Centraal voedingssysteem met individuele armatuurbewaking zonder extra BUS infrastructuur

Centraal noodverlichtingssysteem CPS 220/64

De, op afstand te beheren, centrale noodverlichting oplossingen uit de CPS 220/64 serie dekken verschillende vermogensbehoeften. Joker Technology, individuele armatuur- en circuitbewaking zijn onze standaarden. Het centrale batterijsysteem omvat individuele armatuurbewaking zonder extra BUS infrastructuur, waardoor geschakelde, permanente en niet-permanente armaturen allemaal op dezelfde circuit kunnen worden gebruikt.


Centrale noodverlichting van INOTEC is een slimme, duurzame en betrouwbare oplossing om de vluchtroutes in uw gebouw te verlichten. Met onze noodverlichting kiest u voor oplossingen die aan de strengste kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoen en veel praktische voordelen bieden.

Waarom centrale noodverlichting?

In geval van nood is het van levensbelang dat mensen in uw pand de nooduitgang vlot vinden. Noodverlichting helpt hierbij. INOTEC biedt hierin verschillende moderne oplossingen. Onze systemen zijn in Duitsland geproduceerd en geschikt om te gebruiken in de meest uiteenlopende gebouwen en situaties. Bovendien onderscheiden onze centrale systemen zich dankzij hun onderhoudsvriendelijke karakter. En dat komt ten gunste van een lagere Total Cost of Ownership.

De voordelen van centrale noodverlichting

Met een centraal systeem van INOTEC profiteert u onder meer van de volgende voordelen:

• De onderhoudskosten zijn lager, doordat de controle en het onderhoud centraal en automatisch plaatsvinden
• Centrale noodverlichting heeft een controlesysteem en is daardoor minder gevoelig voor menselijke fouten / interpretatie van gegevens
• De TCO (total cost of ownership) ligt op de lange termijn (BEP na 3 a 4 jaar) aanzienlijk lager dankzij centraal onderhoud en lagere operationele kosten
• Storingen en fouten worden automatisch opgespoord, waardoor deze snel kunnen worden verholpen waardoor de beschikbaarheid van de noodverlichting functie hoog is en blijft
• Armaturen hoeven niet allemaal manueel te worden gecontroleerd, wat minder arbeidsintensief is

Combineerbaar met Dynamische Vluchtrouteaanduiding

Het unieke INOTEC Dynamic Escape Routing veiligheidssysteem is speciaal ontwikkeld om mensen bij brand of andere calamiteiten een werkelijk veilige vluchtroute te bieden door gebruik te maken van Dynamische Vluchtrouteaanduiding / Adaptieve Evacuatie armaturen.

Ogenschijnlijke veilige vluchtroutes worden uitgesloten wanneer deze geblokkeerd zijn door vuur, rook en/of giftige gassen gedetecteerd door de aanwezige rookmelders.

Zo voorkomt men dat het publiek / de personen juist op basis van de traditionele statische vluchtwegaanduidingen (pictogrammen) via die ruimten willen vluchten waar juist de calamiteit (rook, vuur, vrijgekomen giftige gassen) zich voordoet.

De notificatie van de betreffende rookmelder(s) wordt niet alleen doorgezet naar de Brandmeldinstallatie (BMI) maar ook naar de INOTEC D.E.R. controller die op zijn beurt 100% conform wet- en regelgeving geactiveerd wordt en daarmee bijdraagt aan een significant hogere "brandveiligheid" van het gebouw, een veiligere evacuatie en kortere evacuatietijd.

Dynamische Vluchtrouteaanduiding; weet welke vluchtroute werkelijk veilig is!

Uitstekend inzetbaar in o.a.:

Utiliteit, Industriële omgevingen, Distributie Centra, Zorginstellingen, Ziekenhuizen, VvE omgevingen, Stations, Sportcomplexen, Zwembaden, Parkeergarages, Hotels en of Onderwijs omgevingen